Relatieplanet 9,5

Relatieplanet is één van de bekendere datingsites in Nederland en bestaat dan ook al heel wat jaren. Relatieplanet richt zich niet alleen op het matchen van mensen voor een relatie, je kunt er ook terecht voor het opdoen van vriendschappen. Relatieplanet staat open voor iedereen die op zoek is naar een partner, een date of een vriendschap.

Het gebruiksgemak bij Relatieplanet

Je kunt je bij Relatieplanet eenvoudig aanmelden en dit is volledig gratis. Als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt dan kun je van veel faciliteiten gratis gebruik maken. Wel zijn je mogelijkheden beperkt in vergelijking tot betalende leden. Nadat je bent ingeschreven krijg je matches aangeboden van personen die voldoen aan jouw ‘eisen’. Je kunt uiteraard zelf beslissen of je met deze mensen in contact wilt komen, zij krijgen geen bericht dat ze aan jou zijn voorgesteld als mogelijke match.

De mogelijkheden bij Relatieplanet

Je kunt nadat je je hebt aangemeld profielen bekijken en berichten versturen en ontvangen. Dit kan ook als gratis member. Zo kun je bekijken of er op het eerste gezicht één of meerdere leden zijn die je beter wilt leren kennen. Daarna kun je bepalen of je een betaald lidmaatschap (Full Membership)  neemt. Wanneer je je hebt aangemeld via de website kun je ook gebruik maken van de Relatieplanet App, deze is beschikbaar voor iOS en Android. Via de app heb je toegang tot de meeste functionaliteiten die de website ook biedt.

De betrouwbaarheid van Relatieplanet

Relatieplanet is de afgelopen jaren regelmatig als winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing van de beste datingsite. Relatieplanet heeft onder andere meerdere keren een Thuiswinkel Award gewonnen in de categorie datingsites. Daarnaast voert Relatieplanet het Keurmerk Veilig Daten als één van de weinige datingsites. Dit keurmerk krijgt een datingsite alleen als aan meerdere voorwaarden wordt voldaan.

De kosten voor daten bij Relatieplanet

Je kunt bij Relatieplanet een zogenaamd Full Membership aangaan. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht, de prijs per maand is lager naarmate je een langer abonnement neemt. De kosten bedragen op dit moment (juni 2017):

  • 1 maand: € 24,95
  • 3 maanden: € 14,95 per maand
  • 6 maanden: 9,95 per maand
  • 12 maanden: € 5,95 per maand

Voor de abonnementen langer dan een maand geldt dat je het bedrag voor de gehele periode in één keer moet voldoen.

Relatieplanet: Conclusie

Vanwege het grote aantal leden bij Relatieplanet is de kans redelijk aanwezig dat je er een leuke date, relatie of vriendschap vindt. Natuurlijk moet je hier zelf ook in investeren. Mensen die klagen dat ze nooit reacties krijgen nemen wellicht zelf ook te weinig initiatief om iemand die ze graag beter willen leren kennen te benaderen. En natuurlijk kan het gebeuren dat je van een member geen reactie krijgt, maar dit risico loop je bij iedere datingsite. Je kunt je direct aanmelden bij Relatieplanet voor een gratis kennismakingslidmaatschap. Wie weet vind jij wel sneller dan je denkt de liefde van je leven bij Relatieplanet.

Laatst bijgewerkt op 1 juli 2017

Niet tevreden over Relatieplanet.nl?
Probeer dan eens Datebord.

Reviews (1)

  • Relatie gekregen via Relatieplanet Reacties (1)

    Dankzij Relatieplanet heb ik een leuke vrouw leren kennen, waar ik inmiddels een relatie mee heb. Twee week geleden heb ik me aangemeld op Relatieplanet. Profiel zo goed mogelijk ingevuld, een paar leuke vrouwen aangesproken en na een paar dagen had ik een bijzonder goed gevoel bij de vrouw die nu mijn vriendin is. Er was direct een klik, het gesprek verliep heel natuurlijk en het voelde alsof we elkaar al jaren kende. We hadden nog een tijdje gechat via Relatieplanet, maar uiteindelijk nummers uitgewisseld. De eerste date was erg leuk. We hadden afgesproken in de stad en wat gedronken bij een café. De tweede date hebben we bij mij thuis afgesproken en vanaf dat moment hebben we een relatie. Voor mij is het dus ook niet meer nodig om een account op Relatieplanet te hebben, maar ik raad het iedereen aan!

Review toevoegen